Pelletkachel kopen Britsum

Vergelijk installateurs pelletketels Britsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Britsum kopen is bij uitstek geschikt om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze pagina doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9055

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Onder andere: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9055
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Britsum zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Elly van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €133,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Britsum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Britsum waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Britsum

Een krachtige en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in britsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van het huis. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook factoren als uitstraling en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies een geschikte installateur in Britsum. Vraag om reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Britsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Britsum?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €650 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • 98ELITE.8-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Oto (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Interno (Rika), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Britsum. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9055.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!