Pelletkachel kopen Feinsum

Vergelijk installateurs pelletketels Feinsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Feinsum kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker bekijk je waardevolle informatie die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9053

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9053
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Feinsum een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Solea Cuba van het merk Magikal srlOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en nog eens 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Feinsum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Feinsum waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Feinsum

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in feinsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over je woonobject. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga in zee met een goede installateur in Feinsum. Check de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Feinsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Feinsum?

Hedendaags vind je verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €850 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SLIM MOD 10 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Fiamma (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sumo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Feinsum. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9053.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!