Pelletkachel kopen Harlingen

Vergelijk installateurs pelletketels Harlingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harlingen kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze website doorzoek je waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 8861

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8861
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Harlingen zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Ecofire Camilla idro 15 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Harlingenconsumeert 2460 kWh stroom en 2460 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €140,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Harlingen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Harlingen waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Harlingen

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in harlingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake je woning. Bijvoorbeeld het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als de kleur en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga aan de slag met een goede installateur in Harlingen. Kijk naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Harlingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Harlingen?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €850 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Inserto 700 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR8-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Aspen 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Harlingen. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8860, 8861, 8862.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente