Pelletkachel kopen Wergea

Vergelijk installateurs pelletketels Wergea

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wergea kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze website lees jij omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9005

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Onder andere: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9005
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wergea een uitstekende optie. Een voorbeeld is de ivo.tec 15 kW water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €133,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wergea vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wergea waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wergea

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en besparende keuze: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in wergea


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over jouw woning. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga in zee met een goede installateur in Wergea. Vraag naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wergea


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wergea?

Tegenwoordig zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €850 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Corridor SUBTILE.8C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Sissy Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Reeva 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wergea. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9005.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!