Pelletkachel kopen Terschelling

Vergelijk installateurs pelletketels Terschelling

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terschelling kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verscheidene modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool ontdek je waardevolle info die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 8881

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terschelling geen gek idee. Een voorbeeld is de Aris PLUS van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Terschellingverbruikt 2810 kWh stroom en 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Terschelling vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Terschelling waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Terschelling

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende installatie: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in terschelling


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we wat vragen ten aanzien van je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of puur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in Terschelling. Let op klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Terschelling


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Terschelling?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €700 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Hydro DV220 (Davinci), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.6-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • HRV 100 Touch (Ravelli), vermogen 12,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Terschelling. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8880, 8881.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente