Pelletkachel kopen Mantgum

Vergelijk installateurs pelletketels Mantgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mantgum kopen maakt het mogelijk om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij waardevolle adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9022

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9022
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mantgum geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Star 6.2 van het merk EllediEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €133,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Mantgum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Mantgum waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mantgum

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt gebruikt voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en aantrekkelijke beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in mantgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot je woning. Belangrijk zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Mantgum. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mantgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Mantgum?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €450 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Italfuoco8-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Duetto6 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • HRV 140 Touch (Ravelli), vermogen 17,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Mantgum. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9022.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!