Pelletkachel kopen Kampen

Vergelijk installateurs pelletketels Kampen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kampen kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van deze pagina ontdek je handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 8261

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. Onder andere: jouw type huis, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8261
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kampen iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de OSTRO IDRO 35 van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Kampenverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Kampen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kampen waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kampen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in kampen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een uitstekende installateur in Kampen. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kampen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kampen?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €850 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Dado / Hermes (EvaCalor), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Linea Glass LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AQA S TPAS 15 (UNGARO S.r.L.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kampen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente