Pelletkachel kopen Lelystad

Vergelijk installateurs pelletketels Lelystad

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lelystad kopen stelt jou in staat om je woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker tref jij uitgebreide adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 8202

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Postcode8202
Netnummer0320 (+31320)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lelystad iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Ciao van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lelystadverbruikt 2980 kWh stroom en nog eens 2980 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €135,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lelystad vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Nederlanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Lelystad waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lelystad

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in lelystad


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot jouw woning. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als en soort kachel en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een uitstekende installateur in Lelystad. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lelystad


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Lelystad?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €400 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Elda Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Murano (Ambiente & Calore), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Aria Classic (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lelystad. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!