Pelletkachel kopen Kalenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Kalenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kalenberg kopen maakt het mogelijk om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze vergelijker vind je omvangrijke toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8377

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8377
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kalenberg zeker een goede optie. Dat kan zijn de Aike Comort Air van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kalenberg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Kalenberg waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kalenberg

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in kalenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen m.b.t. het huis. Voorbeelden zijn het type huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Kalenberg. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kalenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kalenberg?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €850 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Evo Aqua 15 (SHT LOHBERGER), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Paloma 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • MIA (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kalenberg. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8377.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!