Pelletkachel kopen Basse

Vergelijk installateurs pelletketels Basse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Basse kopen maakt het mogelijk om een huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze vergelijker lees je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8342

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8342
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Basse iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Aqua Plus 18 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Basse vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Basse waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Basse

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in basse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel specialisten focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over het woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van deze informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en selecteer een professionele installateur in Basse. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Basse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Basse?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is ligt tussen €700 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • HP24ECO (Schenger), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire da rivestimento 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Montraux 8 (Nordic Fire), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Basse. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8342.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!