Pelletkachel kopen Blokzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Blokzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blokzijl kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker vind je actuele toelichtingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 8356

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8356
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blokzijl zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Hydro 20 Vetro van het merk Punto FuocoEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandconsumeert 2880 kWh stroom en nog eens 2880 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €165,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Blokzijl vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Blokzijl waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Blokzijl

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in blokzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten zijn actief in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van je huis. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga voor een goede installateur in Blokzijl. Kijk naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Blokzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Blokzijl?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €600 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • P 20 Water + Air (Senko), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Kate 9 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Viktor 8 (airplus) / Torsby (Nordic Fire), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Blokzijl. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8356.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!