Pelletkachel kopen Onna

Vergelijk installateurs pelletketels Onna

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Onna kopen stelt jou in staat om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl bekijk je veelzijdige info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8344

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere zaken. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8344
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Onna een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Tayo van het merk KoppeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Onna vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Onna waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Onna

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in onna


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen met betrekking tot het huis. Relevant zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Onna. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Onna


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Onna?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €650 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • COMFORT (SELECTA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Eldora 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Montraux 12 (Nordic Fire), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Onna. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8344.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!