Pelletkachel kopen Kuinre

Vergelijk installateurs pelletketels Kuinre

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kuinre kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool ontdek je actuele details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 8374

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere aspecten. Onder andere: type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8374
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kuinre zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de MUSCULARE van het merk SELECTAOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom plus 2880 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kuinre vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kuinre waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kuinre

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en voordelige optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in kuinre


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen ten aanzien van je woning. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een betrouwbare installateur in Kuinre. Let op klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kuinre


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kuinre?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €600 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sissy Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Soprano 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Combi Plus (Nordic Fire), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kuinre. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8374.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!