Pelletkachel kopen Witte Paarden

Vergelijk installateurs pelletketels Witte Paarden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Witte Paarden kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website ontdek je uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8335

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. Onder andere: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8335
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Witte Paarden een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de P963 C-M-D THERMO van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Witte Paarden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Witte Paarden waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Witte Paarden

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in witte-paarden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen die gaan over het huis. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Witte Paarden. Vraag naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Witte Paarden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Witte Paarden?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg serieus. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €900 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Amanda Standard (Savvas Gekas & Son), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Nicolas 14 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €725 subsidie.
 • Aqua 30 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Witte Paarden. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8335.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!