Pelletkachel kopen IJsselham

Vergelijk installateurs pelletketels IJsselham

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJsselham kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze pagina vind jij veelzijdige adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 8361

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8361
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in IJsselham wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Scirocco 80 EVO van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom plus 2880 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel IJsselham vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Veel consumenten gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in IJsselham waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in IJsselham

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en relatief goedkope beslissing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in ijsselham


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. jouw huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in IJsselham. Check de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in IJsselham


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in IJsselham?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Maria Sofia (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Margherita 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Viktor 10 (Nordic Fire), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in IJsselham. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8361.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!