Pelletkachel kopen Marijenkampen

Vergelijk installateurs pelletketels Marijenkampen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marijenkampen kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze website ontdek je uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8339

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8339
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Marijenkampen wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Falo 1XLp van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Marijenkampen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Marijenkampen waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Marijenkampen

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in marijenkampen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen m.b.t. je woning. Belangrijk zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Marijenkampen. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Marijenkampen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Marijenkampen?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het bedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €550 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • HP60 (Schenger), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Andres 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Saphire NB-B18 (Ningbo Hank’s Heating Appliance Technology Co), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Marijenkampen. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8339.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!