Pelletkachel kopen Giethoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Giethoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Giethoorn kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker tref je samengestelde adviezen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 8355

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8355
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Giethoorn wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de MCR TR. Vulcano – 8 kW Lava van het merk PN MetalOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandconsumeert 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Giethoorn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Giethoorn waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Giethoorn

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en besparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €600 per model.

pelletkachel installateurs in giethoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste installateurs werken in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Giethoorn. Let op recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Giethoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Giethoorn?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €900 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • P 12 Slim Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Kate 6 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ilvar 9 / Thor 9 (Nordic Fire), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Giethoorn. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8355.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!