Pelletkachel kopen Steenwijkerwold

Vergelijk installateurs pelletketels Steenwijkerwold

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steenwijkerwold kopen biedt jou de kans om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verschillende kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze vergelijker tref jij praktische informatie die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 8341

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende variabelen. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8341
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Steenwijkerwold iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 22 Turbo All Style / Glass van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Steenwijkerwold vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Steenwijkerwold waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Steenwijkerwold

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope keuze: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in steenwijkerwold


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen omtrent het woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een goede installateur in Steenwijkerwold. Vraag naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Steenwijkerwold


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Steenwijkerwold?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €850 en €1150. Je kunt denken aan:

 • HP24 Standaard (Schenger), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Cesare 11 (Palazzetti Lelio), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Stylo 8 (Nordic Fire), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Steenwijkerwold. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8341.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!