Pelletkachel kopen Eesveen

Vergelijk installateurs pelletketels Eesveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eesveen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij actuele aanbevelingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 8347

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8347
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eesveen zeker een goede optie. Een voorbeeld is de REDONDA12C-GLASS van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom plus 2880 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Eesveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Eesveen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eesveen

Een andere goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en kostenbesparende installatie: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in eesveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen omtrent jouw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Eesveen. Vraag om referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eesveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eesveen?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €650 en €1300. Je kunt denken aan:

 • P 10 Air (Senko), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Ginger 9 canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Arya Classic 6 (Nordic Fire), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Eesveen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8347.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!