Pelletkachel kopen Ossenzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Ossenzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ossenzijl kopen stelt jou in staat om het huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze tool lees jij bruikbare gegevens die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8376

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8376
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ossenzijl iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 6 Dia-mond van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en nog eens 2880 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ossenzijl vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Ossenzijl waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ossenzijl

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in ossenzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen omtrent het woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Ossenzijl. Bekijk de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ossenzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ossenzijl?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen de €700 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • EVO AQUA 9 (SHT LOHBERGER), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • DE 12 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • PS-90 (Norrlands Power Ltd.), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ossenzijl. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8376.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!