Pelletkachel kopen Urk

Vergelijk installateurs pelletketels Urk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Urk kopen stelt jou in staat om het huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze website tref jij uitgebreide informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 8321

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei facetten. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Urk een uitstekende optie. Denk aan de IDRO-SONIA28 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Urkverbruikt 3470 kWh stroom en stookt 3470 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €177,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Urk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Urk waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Urk

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in urk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u verschillende vragen die gaan over uw huis. Onder andere het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in Urk. Vraag om klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Urk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Urk?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €400 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Melania Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Alfa 20 (Ambiente & Calore), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Montraux type Emily / Young 110 (Ravelli), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Urk. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8320, 8321, 8322.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!