Pelletkachel kopen Nederland

Vergelijk installateurs pelletketels Nederland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nederland kopen biedt jou de kans om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze website lees je bruikbare informatie die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 8362

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei facetten. Bijvoorbeeld: type huis, het doel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8362
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nederland een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Tesi van het merk CS-ThermosOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nederland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Nederlanders kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Nederland waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nederland

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in nederland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot jouw huis. Relevant zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een betrouwbare installateur in Nederland. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nederland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nederland?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt varieert tussen €600 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MARIA SOFIA AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Slimmy Hotstone (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Viktor 12 (Nordic Fire), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nederland. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8362.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!