Pelletkachel kopen Noordoostpolder

Vergelijk installateurs pelletketels Noordoostpolder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordoostpolder kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8309

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels velerlei onderdelen. Denk aan: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordoostpolder wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Ecofire Olga idro 26 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpoldergebruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €155,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Noordoostpolder vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Hollanders overwegen een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Noordoostpolder waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Noordoostpolder

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en voordelige keuze: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in noordoostpolder

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. uw woning. Onder andere het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een erkende installateur in Noordoostpolder. Bekijk de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordoostpolder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Noordoostpolder?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen de €700 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Melania (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Idro 13 (Ambiente & Calore), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Lisa Plus (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Noordoostpolder. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8309.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente