Pelletkachel kopen De Pol

Vergelijk installateurs pelletketels De Pol

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Pol kopen maakt het mogelijk om jouw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl tref je bruikbare raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 8337

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse zaken. Belangrijk zijn: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8337
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Pol een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Aline van het merk GallusOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en stookt 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Pol vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in De Pol waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Pol

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en voordelige optie: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-pol


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en selecteer een erkende installateur in De Pol. Kijk naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Pol


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in De Pol?

Hedendaags vind je diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €550 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Amanda Diva (Savvas Gekas & Son), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • DE 9 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Gibli (MZ), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in De Pol. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8337.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!