Pelletkachel kopen Zuidveen

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidveen kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij actuele gegevens die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8343

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met specifieke factoren. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidveen geen gek idee. Bijvoorbeeld de Pueblo 6 van het merk CalimaxOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zuidveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zuidveen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidveen

Een innovatieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie draagt zorg voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en besparende beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in zuidveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen omtrent jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een goede installateur in Zuidveen. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zuidveen?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €700 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HP24 OTTO (Schenger), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire da rivestimento 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Montraux 6 (Nordic Fire), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zuidveen. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8343.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!