Pelletkachel kopen Sint Jansklooster

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Jansklooster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Jansklooster kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze website check jij praktische details die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 8326

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8326
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Jansklooster geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Caldo 15 H2O van het merk Dik GeurtsOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sint Jansklooster vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Sint Jansklooster waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Jansklooster

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en voordelige mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in sint-jansklooster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel experts doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen omtrent het woonobject. Relevant zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een betrouwbare installateur in Sint Jansklooster. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Jansklooster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sint Jansklooster?

In de huidige situatie zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €450 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • FSPP 9,5 KW (RUNAX), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Lola 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 25 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sint Jansklooster. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8326.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!