Pelletkachel kopen Blankenham

Vergelijk installateurs pelletketels Blankenham

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blankenham kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek je samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 8373

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8373
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blankenham wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de P189 TH – P189 TH ACS van het merk Gruppo PiazzettaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Blankenham vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Blankenham waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Blankenham

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige optie: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1350 per model.

pelletkachel installateurs in blankenham


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Blankenham. Kijk naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Blankenham


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Blankenham?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €600 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Marlene Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Sophie 9 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Boxline 10 (Nordic Fire), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Blankenham. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8373.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!