Pelletkachel kopen Steenwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Steenwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steenwijk kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze pagina lees jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 8331

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van allerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Steenwijk misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de LX up 12 Pad van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en stookt 2880 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Steenwijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Steenwijk waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Steenwijk

Een effectieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €400 per model.

pelletkachel installateurs in steenwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen met betrekking tot je huis. Denk aan het soort woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Steenwijk. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Steenwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Steenwijk?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €800 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • FSPP 13 KW (RUNAX), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Ecofire Lola 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 25 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Steenwijk. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8330, 8331, 8332, 8333.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!