Pelletkachel kopen Vollenhove

Vergelijk installateurs pelletketels Vollenhove

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vollenhove kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze website check jij actuele raadgeving die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 8325

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8325
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vollenhove wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Domo PGI van het merk RikaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vollenhove vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Vollenhove waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vollenhove

Een andere is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende keuze: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in vollenhove


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent uw huis. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en selecteer een geschikte installateur in Vollenhove. Vraag om reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vollenhove


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vollenhove?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €400 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Mirella Idro 13 (Royal / Palazzetti), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Hugo 14 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €725 subsidie.
 • Aqua 25 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vollenhove. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8325.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!