Pelletkachel kopen Willemsoord

Vergelijk installateurs pelletketels Willemsoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Willemsoord kopen stelt jou in staat om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker check je omvangrijke toelichtingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 8338

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8338
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Willemsoord een uitstekende optie. Een voorbeeld is de LUCIA PLUS van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom plus 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Willemsoord vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Willemsoord waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Willemsoord

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in willemsoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van het huis. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Willemsoord. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Willemsoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Willemsoord?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €950 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • HP40 (Schenger), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Allegro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Zephyr (Nebiolo), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Willemsoord. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8338.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!