Pelletkachel kopen Wetering

Vergelijk installateurs pelletketels Wetering

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wetering kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze website lees je toepasbare info die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8363

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8363
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wetering iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de MOON van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en nog eens 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wetering vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Wetering waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wetering

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in wetering


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen m.b.t. je woonobject. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies een goed bekendstaande installateur in Wetering. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wetering


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wetering?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €700 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MARLENE PELLET COMFORT AIR UP (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Slimmy Metal (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Vesper (Nordic Fire), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wetering. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8363.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!