Pelletkachel kopen Scheerwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Scheerwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scheerwolde kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker check je praktische adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 8371

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere zaken. Denk aan: woning-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8371
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scheerwolde misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Cosa 15 van het merk KoppeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandconsumeert 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Scheerwolde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Scheerwolde waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Scheerwolde

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en prijstechnisch interessante installatie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in scheerwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen omtrent uw huis. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als kleur / design en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies een goede installateur in Scheerwolde. Check de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Scheerwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Scheerwolde?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €400 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • MARLENE TONDA COMFORT AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sophie 6 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Boxline 8 (Nordic Fire), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Scheerwolde. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8371.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!