Pelletkachel kopen Oldemarkt

Vergelijk installateurs pelletketels Oldemarkt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldemarkt kopen is bij uitstek geschikt om woningen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze tool vind jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 8375

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei factoren. Denk aan: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8375
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldemarkt wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Puro 18.5 van het merk Fontana SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en nog eens 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oldemarkt vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Oldemarkt waar experts u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oldemarkt

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in oldemarkt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over de woning. Bijvoorbeeld het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als uitstraling en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga aan de slag met een geschikte installateur in Oldemarkt. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oldemarkt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oldemarkt?

Momenteel bestaan er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg serieus. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €800 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Vario Aqua (SHT), vermogen 14,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Ornella 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • PS-50 (Norrlands Power Ltd.), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oldemarkt. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8375.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!