Pelletkachel kopen De Bult

Vergelijk installateurs pelletketels De Bult

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Bult kopen is bij uitstek geschikt om een woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze tool check je samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8346

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8346
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Bult wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ten plus van het merk ITCMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel De Bult vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in De Bult waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Bult

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-bult


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je relevante vragen over jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een goede installateur in De Bult. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Bult


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in De Bult?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet mis. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €400 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • P 7 Air (Senko), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Elisabeth 9 canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Stylo 6 (Nordic Fire), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in De Bult. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8346.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!