Pelletkachel kopen Paasloo

Vergelijk installateurs pelletketels Paasloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Paasloo kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze tool doorzoek jij waardevolle details die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 8378

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. Belangrijk zijn: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8378
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Paasloo iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de OSTRO 50 TUBE van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Paasloo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Paasloo waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Paasloo

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige optie: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in paasloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen m.b.t. jouw huis. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies voor een erkende installateur in Paasloo. Vraag om reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Paasloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Paasloo?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €550 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Melino H2O (Spertherm), vermogen 7,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Royal Air 120 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,3 [KW], €615 subsidie.
 • Adler Firecube L (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Paasloo. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8378.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!