Pelletkachel kopen Wanneperveen

Vergelijk installateurs pelletketels Wanneperveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wanneperveen kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze tool vind je waardevolle info die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 7946

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode7946
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wanneperveen zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Aqua 16 Classic Iron van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wanneperveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wanneperveen waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wanneperveen

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende keuze: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in wanneperveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Wanneperveen. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wanneperveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wanneperveen?

In de huidige situatie zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €800 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Lisa Plus (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ilvar 7 (Nordic Fire), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • MUSA HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wanneperveen. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7946.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!