Pelletkachel kopen Belt-Schutsloot

Vergelijk installateurs pelletketels Belt-Schutsloot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Belt-Schutsloot kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met tal van modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website check je praktische details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 8066

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8066
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Belt-Schutsloot zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de ROUND 70 van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Belt-Schutsloot vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Belt-Schutsloot waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Belt-Schutsloot

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in belt-schutsloot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over jouw woning. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of juist een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies een professionele installateur in Belt-Schutsloot. Vraag om beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Belt-Schutsloot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Belt-Schutsloot?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €500 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MINTA AIR (8 S1) (Red), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 9 (Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • A 9 Iron / A 9 Stone (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Belt-Schutsloot. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8066.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!