Pelletkachel kopen Kallenkote

Vergelijk installateurs pelletketels Kallenkote

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kallenkote kopen maakt het mogelijk om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze pagina check je uitgebreide informatie die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8345

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8345
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kallenkote iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Carinciair60 van het merk CarinciOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom plus 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kallenkote vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Kallenkote waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kallenkote

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in kallenkote


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen met betrekking tot uw huis. Onder andere het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Kallenkote. Let op ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kallenkote


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kallenkote?

Hedendaags vind je veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €800 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MUSCULARE (SELECTA), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Ecofire Eldora silent 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Arya Classic 8 (Nordic Fire), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kallenkote. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8345.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!