Pelletkachel kopen Tuk

Vergelijk installateurs pelletketels Tuk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tuk kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van deze pagina check je accurate aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 8334

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. Denk aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8334
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tuk geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Dorica Pidra Supreme Majolica van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenwijkerlandgebruikt 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Tuk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Tuk waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tuk

Een nieuwe is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel draagt zorg voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in tuk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd moet worden. Veel experts zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen ten aanzien van uw woning. Onder andere het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Tuk. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tuk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tuk?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €500 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Amanda Plus (Savvas Gekas & Son), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Nicolas 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 30 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Tuk. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8334.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!