Pelletkachel kopen Dronten

Vergelijk installateurs pelletketels Dronten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dronten kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze tool vind jij uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8251

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van allerlei facetten. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8251
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dronten iets om te overwegen. Dat kan zijn de SCIROCCO IDRO 18 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Drontenverbruikt 3000 kWh stroom en nog eens 3000 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Dronten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Dronten waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Dronten

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in dronten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. jouw huis. Denk aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een geschikte installateur in Dronten. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dronten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Dronten?

Recent kun je gebruik maken van velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €900 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Tecla (Dal Zotto S.P.A), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Sirio (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Rave 110 airplus / Holly Style (Ravelli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Dronten. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8250, 8251, 8252, 8253, 8254.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente