Pelletkachel kopen Hardenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Hardenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hardenberg kopen stelt jou in staat om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze vergelijker doorzoek je accurate toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 7771

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels velerlei variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7771
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hardenberg een uitstekende optie. Dat kan zijn de Focus van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom plus nog eens 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €178,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hardenberg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Hardenberg waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hardenberg

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope beslissing: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in hardenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen inzake de woning. Onder andere het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Hardenberg. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hardenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hardenberg?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen €800 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Alina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dual LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Camino Idro 25 (TSP), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hardenberg. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7770, 7771, 7772, 7773.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente