Pelletkachel kopen Brucht

Vergelijk installateurs pelletketels Brucht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brucht kopen maakt het mogelijk om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn meerdere installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze website bekijk je omvangrijke info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 7696

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Brucht zeer interessant. Bijvoorbeeld de Termo Perla Lux van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €178,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Brucht vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Brucht waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Brucht

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige beslissing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in brucht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. je huis. Denk aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of meer een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga voor een uitstekende installateur in Brucht. Vraag naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Brucht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Brucht?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €450 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Sabine idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Eko 6 (Mega), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Star Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Brucht. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7696.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!