Pelletkachel kopen Gramsbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Gramsbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gramsbergen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij praktische raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 7783

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gramsbergen zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de HSP 6 PALLAZZA -III 534.08 van het merk Haas & SohnNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Gramsbergen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Gramsbergen waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gramsbergen

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt aangeraden voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en aantrekkelijke optie: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in gramsbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over uw woonobject. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Gramsbergen. Kijk naar klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Gramsbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gramsbergen?

In de huidige situatie zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €600 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Tonda (P07) (Paterno), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • A 8 Compact en A 10 compact (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Musa Comfort Air Power 2.0 (MCZ), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Gramsbergen. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7783.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!