Pelletkachel kopen Tubbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Tubbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tubbergen kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker bekijk je actuele aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 7651

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tubbergen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Unica Term PLUS 9 van het merk Unica Term GmbHOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom plus 3830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €205,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Tubbergen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Tubbergen waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tubbergen

Een innovatieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie draagt zorg voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in tubbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd zal worden. De meeste experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen ten aanzien van het huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een erkende installateur in Tubbergen. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Tubbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Tubbergen?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen de €950 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SPV-M13 INES (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • LX up 12 Cru-z (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Unica Term PLUS 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Tubbergen. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7650, 7651.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente