Pelletkachel kopen Collendoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Collendoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Collendoorn kopen opent nieuwe deuren om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze website check jij waardevolle details die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 7798

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7798
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Collendoorn iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ecofire Rosa 9 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en stookt 3340 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €178,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Collendoorn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Collendoorn waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Collendoorn

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en aantrekkelijke keuze: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in collendoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. het woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Collendoorn. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Collendoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Collendoorn?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €950 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MCR TR. Vulcano – 8 kW Etna (PN Metal), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • A 7 Globe (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • EGO COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Collendoorn. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7798.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!