Pelletkachel kopen Coevorden

Vergelijk installateurs pelletketels Coevorden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Coevorden kopen opent nieuwe deuren om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze website vind jij accurate info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 7741

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat het doel is, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Coevorden geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de ivo.safe 11 kW water+ van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Coevorden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Coevorden waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Coevorden

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in coevorden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Coevorden. Let op ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Coevorden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Coevorden?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €850 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Arianna 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • TETI (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Natura 7 (Ravelli), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Coevorden. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7740, 7741, 7742.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente