Pelletkachel kopen Ommen

Vergelijk installateurs pelletketels Ommen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ommen kopen opent nieuwe deuren om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze vergelijker doorzoek je handige toelichtingen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 7731

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. Je kunt denken aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ommen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Kamin 15 van het merk Termal int.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom en stookt 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €182,00 in februari 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ommen vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ommen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ommen

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in ommen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste experts doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en selecteer een erkende installateur in Ommen. Bekijk de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ommen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ommen?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €450 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SPF 8,5 – Fornotto / Biscotto (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rafale LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ethermo TPASTS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ommen. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7730, 7731, 7732.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente