Pelletkachel kopen Venebrugge

Vergelijk installateurs pelletketels Venebrugge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Venebrugge kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze pagina ontdek je accurate details die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 7792

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke aspecten. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Venebrugge zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Butterfly Air van het merk LaminoxOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenberggebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Venebrugge vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Venebrugge waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Venebrugge

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een groene en prijs-interessante installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in venebrugge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen aangaande je woonobject. Onder andere de grootte van het huis de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Venebrugge. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Venebrugge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Venebrugge?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €400 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HERA – type Hera / Iris / Talia / Asia / Gaia (Phebo Stufe SRL), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • Virgo 12 / Virgo 12 C (Moretti Design), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Venebrugge. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7792.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!