Pelletkachel kopen Mariënberg

Vergelijk installateurs pelletketels Mariënberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mariënberg kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website tref jij samengestelde raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 7692

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7692
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mariënberg wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de ST04C-10 van het merk Green PurosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Mariënberg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio huizenbezitters overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Mariënberg waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mariënberg

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1350 per model.

pelletkachel installateurs in marienberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een goede installateur in Mariënberg. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mariënberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Mariënberg?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk extra interessant. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €950 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Olga idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Gio (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Mariënberg. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7692.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!