Pelletkachel kopen Radewijk

Vergelijk installateurs pelletketels Radewijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Radewijk kopen opent nieuwe deuren om je huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze pagina tref jij accurate aanbevelingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7791

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7791
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Radewijk iets om te overwegen. Denk aan de Levana 8 kW van het merk Olsberg GmbHMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hardenbergverbruikt 3340 kWh stroom plus 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Radewijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Radewijk waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Radewijk

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope installatie: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in radewijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen inzake het woonobject. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook factoren als en soort kachel en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en selecteer een uitstekende installateur in Radewijk. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Radewijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Radewijk?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €600 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Wendy (P1401 K8-body) (Paterno), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Venere (Moretti Design), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Radewijk. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7791.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!